Featured NewsChinaAid NewsRelated News


In the News


Walking with the persecuted faithful


Truly I tell you, whatever you did for one of the least of these brothers and sisters of mine, you did for me.


-- Matthew 25:40, NIV

Make a Difference


These are ways for you to get involved to help the persecuted in China. Click any of the links below to start helping the Chinese Church today.


Write Letters

Write to imprisoned prisoners of conscience to provide encouragement and send a signal to prison officials that there are people all over the world who care for these brave imprisoned.


Act Now

Sign Petitions

Raise your voice with other supporters and sign petitions to tell top-ranking Chinese authorities that these cases will not be forgotten.


Act Now

Donate

One of the most powerful ways that you can support the persecuted church is through a monetary donation. You can give to a specific program with a one-time gift or set up a monthly donation.


Act Now

Be Encouraged


Testimonies and words of encouragement from ChinaAid supporters:


Get Connected


Find out how you can stay in touch with ChinaAid:


ChinaAid on Social Media


Subscribe to Daily News Update


Subscribe to Monthly E-Newsletter:


Taivaallisen rauhan aukion aktivistista tuli kristitty maailmanparantajaThursday, March 29, 2012

29.03.2012 12:00 | UUSI TIE | HELI VOIPIO

Kiinalaisen pastorin elämäkerta muutti Fu´n elämän. - Heräsin kysymään, kuka minä olin muuttamaan muita, muuttumatta ensin itse.  KUVA: Heli Voipio
Kiinalaisen pastorin elämäkerta muutti Fu´n elämän. - Heräsin kysymään, kuka minä olin muuttamaan muita, muuttumatta ensin itse. KUVA: Heli Voipio

Kiinalainen Fu Xiqiu oli nuorena aktivisti, joka järjesti mielenosoituksia ja vei muita opiskelijoita mukanaan Taivaallisen rauhan aukion protesteihin, jotka päättyivät verilöylyyn. Nyt hän tahtoo edistää uskonnonvapautta ja oikeusperiaatteita kunnioittavaa hallintoa Kiinassa. China Aid -yhdistyksen perustaja Fu Xiqiu uskoo, että ne voivat toteutua, kun usko Kristukseen saa maassa lisää jalansijaa.

-    Kiinassa on paljon ongelmia. Valtavasta talouskasvusta huolimatta siellä on paljon yhteiskunnallisia tarpeita, kuten köyhistä ja puutteenalaisista huolehtiminen ja oikeudenmukaisuuden vajaus. Myös moraali kaikilla elämänalueilla on surkea, Fu Xiqiu murehtii.

Fu sanoo, että monet kotiseurakuntien johtajat ovat olleet vangittuina useitakin kertoja. Viime vuonna pidätettiin yli kaksituhatta kristittyä. Siinä suhteessa vuosi oli pahin vuosikymmeniin.

- Arabikevään vallankumoukset ajoivat puoluejohtajat aivan paniikkiin. He tietävät, että heiltä puuttuu aito oikeus hallita, koska he eivät ole kansan valitsemia. He ovat vainoharhaisesti pidättäneet monia ihmisiä ja siepanneet myös monia ihmisoikeusjuristeja, jopa oikeustieteellisten tiedekuntien professoreja, samoin tunnetun taiteilijan Ai Weiwein.

Kirkon räjähdysmäinen kasvu pelottaa Fun mukaan valtion johtajia, jotka katsovat asiaa poliittiselta kannalta. He pitävät sitä uhkana itselleen, koska protestanttisissa kirkoissa on enemmän jäseniä kuin kommunistipuolueessa.

- Ajattelen, että puoluejohtajat ovat pelossaan väärässä siinä, etteivät ymmärrä kristittyjen toiminnan motiiveja. Useimmat kristityt ovat hyvin epäpoliittisia eivätkä juuri puhu yhteiskunnallisista asioista julkisesti.

Fu sanoo, että vaikka seurakuntia vainotaan ja niiden johtajia kidutetaan vankiloissa, kristityt rukoilevat vainoojien puolesta, siunaavat isänmaataan, haluavat olla hyviä kansalaisia ja auttavat mielellään köyhiä ja apua tarvitsevia. Esimerkiksi vuoden 2008 suuren maanjäristyksen jälkeen Sichuanissa 60 prosenttia avustustyöntekijöistä tuli seurakunnista.

- Mutta hengellisessä mielessä vallanpitäjät ovat oikeassa. Pimeydelle valo ei ole mieleen. Kristityt ovat valo ja suola korruptoituneelle yhteiskunnalle. Se, joka ei osallistu maan tavaksi tulleeseen lahjontaan, ei ole tervetullut mihinkään. Sikäli kristinusko on väistämättä diktatuurin vastainen.

Poliittisten vainojen kohteeksi joutunut Fu joutui pakenemaan vaimonsa kanssa Yhdysvaltoihin vuonna 1996.

- Kolme päivää ennen kuin Hongkong liitettiin Kiinaan, Yhdysvallat myönsi meille turvapaikat. Silloinen presidentti Bill Clinton puuttui suoraan anomukseemme, ja niin pelastuimme. Se oli Jumalan ihme.

Amerikkaan muutettuaan Fu opiskeli teologiaa ja perusti myöhemmin China Aid -yhdistyksen. China Aid -yhdistys pyrkii edistämään uskonnonvapauden ja oikeusvaltion toteutumista Kiinassa. Fu Xiqiu tunnetaan länsimaissa myös nimellä Bob Fu.

Lue Fu Xiqiun hätkähdyttävä elämäntarina tämän viikon (13.) Uusi Tie -lehdestä!

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/usko/2341/taivaallisen_rauhan_aukion_aktivistista_tuli_kristitty_maailmanparantaja


China Aid Contacts
Rachel Ritchie, English Media Director
Cell: (432) 553-1080 | Office: 1+ (888) 889-7757 | Other: (432) 689-6985
Email: r.ritchie@chinaaid.org
Website: www.chinaaid.org